Hooinet ophangen

Deze versie is makkelijk te maken, stevig en makkelijk te vullen. Dat laatste is heel fijn als je in de winter met bevroren vingers je hooinetten wilt vullen.
Het enige wat je nodig hebt zijn: 3 palen of balken, een aanhangwagennet, isolatoren, schroeven en 2 binnenbanden van een fiets.
Lees hier hoe je dit handige net maakt:

Zelf een hooinet ophangen
Van een aanhangwagennet, isolatoren en wat palen bouw je snel een prachtig hooinet!

Benodigdheden:
– Aanhangwagennet
– Balken/palen
– Isolatoren
– Binnenbanden of andere stevige elastieken

Hoe doe je dat?
Plaats twee palen in de grond op de afstand van de balk of paal die er bovenop komt te liggen. De bovenste paal zet je vast met een ijzeren band die je er overheen vastmaakt aan de palen eronder. Ik heb zelf van die ijzeren hoeken gebruikt die je aan beide palen vastzet met meerdere schroeven. Als het maar goed stevig is! De paarden zullen er flink en vaak aan trekken.
Als de 3 palen en/of balken goed vastzitten, dan draai je aan de bovenkant op ongeveer 15 tot 20 centimeter isolatoren rechtop in de bovenste balk. Draai ze zo dat de openingen naar de voorkant wijzen. Hierop hangt het net straks vast. Het net vouw je dubbel en hang je met de open kant over de isolatoren. De onderkant is nu dicht (gevouwen). De zijkanten maak je met de binnenbanden vast aan de zijpalen. Knip de banden op één punt door zodat je een lange band overhoudt. Draai deze om de paal terwijl je ondertussen steeds een stukje net meeneemt. Knoop de band onder en boven goed vast aan de paal. Nu zit het net aan de zijkanten dicht aan de palen met band, bovenop aan de isolatoren en aan de onderkant is het dicht door het vouwen.

En nu verder:
Als je er hooi in wilt doen hoef je alleen de voorste flap van de isolatoren te tillen, het hooi erin te doen en de flap weer over de isolatoren te vouwen. Het hangt er heel sterk vanaf welke soort net je gebruikt. Hier gebruiken we die van de Action, die gaan enkele maanden mee. Ik hoorde dat die van de Aldi erg sterk zijn. Die wil ik graag hierna uit gaan proberen, dan laat ik weten hoe ze bevallen!

Een ander soort slowfeeder:

Meer informatie over hooinetten en links om ze te bestellen: Hooinetten.

Meer lezen over hoe je paarden buiten kunt houden? Download hieronder gratis het eerste deel van Paarden buiten houden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *